söndag 19 juli 2015

Nötbröd

En riktig mellandag idag, mulet och lite halvkallt. Vi är alla lite trötta, speciellt Astrid som toksovit idag. Jag har bakat bröd och gjort en massa barnmat. Brödet jag bakade blev urgott! Jag har bakat ett liknande förut och blev så sugen på det. Jag gjorde inget som sist eftersom jag inte hade ingredienser i skåpet, det fick bli påhittat med det som fanns och bra blev det. Receptet kommer här! 


Nötbröd

200 g hasselnötter 
50 g mandlar 
200 g solroskärnor 
100 g sesamfrön
100 g bovetemjöl
250 g dadlar
6 ägg
1 dl sesamolja
Salt
 
Sätt ugnen på 160 grader. 

Krossa nötterna och mandlarna lite och kärna ur och hacka dadlarna. Blanda sedan alla torra ingredienser. Rör sedan i äggen, oljan och salt. 

Lägg bakplåtspapper i en avlång form och häll smeten i den. Sätt in formen i ugnen i ca 1 timme. 

Brödet är säkert jättegott till ostbrickan men lika god till frukost med lite brie och tomatmarmelad. 


Marmeladen köpte vi på Öströö fårfarm som är en riktigt härlig plats. Befinner du dig i Halland under sommarhalvåret så rekommenderar jag verkligen ett besök där. 

Ha en fin kväll! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar